Terapia Sateenkaari

23.01.2022

Sateenkaaren 25 v juhlavuosi

Ajatuksia alkuvuodesta 2022 koronan edelleen jatkuessa. Eräänä aamuna Sateenkaaren pihalla ihmettelimme työkavereiden kesken upeaa valoilmiötä. Auringonnousu maalasi taivaan aivan hauskaksi ja ihmeelliseksi. Ihastelimme pastellipilviä, vaaleanpunaisia ja kellertäviä sävyjä, lumikin näytti sinipunaiselta. Tuo pieni valoilmiöhetki muutti maailman hetkeksi aivan eri sävyiseksi.  Unohtuivat koronan koettelemuksetkin ja muut pimeän vuodenajan murheet. 
 
Jokainen onnistuneesti toteutunut terapiatapaaminen on myös hetki, joka voi muuttaa mielentilaa ja lisätä voimavaroja. Tänä korona-aikana varsinkin kasvokkain kohtaamiset ja toivo ovat erityisen tärkeitä. Onneksi useimpien kuntoutujien terapiat ovat päässeet jatkumaan, vaikka epävarmuus onkin ollut pitkän aikaa tavallista suurempaa.
 
Tänä vuonna Terapiayhdistys Sateenkaari ry viettää 25 v juhlavuotta, sillä kokonaisen neljännesvuosisadan verran on mitattu matkaa yhdistyksen perustamisesta vuonna 1997 vuoteen 2022.  Yhdistys on hyvässä vireessä, katse suunnattuna uteliaana eteenpäin. Koronatilanteen vuoksi juhlasuunnitelmat ovat tällä kertaa pienimuotoisia. Isommat asiakastapahtumat, joita Sateenkaari on järjestänyt vuosien varrella monenlaisia, on siirrettävä myöhemmäksi. Juhlistelemme ennen kaikkea “työn merkeissä”. Kiitollisia olemme isosta joukosta erilaisia ihmisiä, joita olemme matkan varrella kohdanneet. Erityinen kiitos kuuluu Supersankareille! Jokainen kuntoutuja on Supersankari, myös osa Sateenkaaren isoa asiakasperheiden joukkoa, osa meidän yhteistä Sateenkaarta.
 
Olemme saaneet apua, kannustusta ja tukea, kiitostakin. Vastavuoroisesti olemme saaneet antaa apua, kuntouttavaa tukea, kannustusta ja kiitosta myös monelle. Matka on ollut ihmisläheinen ja merkityksellinen. 
Sateenkaari tuottaa lääkinnällisen kuntoutuksen palveluja, toiminta-, puhe- ja fysioterapiaa, Turussa ja Turun ympäristössä Varsinais-Suomen alueella ja osin Satakunnassakin. Sateenkaari haluaa jatkossakin antaa oman ja omannäköisen työpanoksensa alalla, jossa tekijöitä ei aina ole tarpeeksi. Sateenkaari on toimintansa alusta lähtien palvellut kaksikielisesti suomen- ja ruotsinkielellä. Moniammatillinen lastenneurologinen osaamisemme on kasvanut päämäärätietoisesti vuosien mittaan ja muodostaa toiminnan tukevan perusjalan kodikkaasti ja asiakas- ja perhelähtöisesti saman katon alla.
 
Juhlavuoden jälkeen alkaa uusi aika ja mekin valmistaudumme siihen. Sote-uudistuksen myötä vuoden 2023 alusta vastuu kuntien sosiaali- ja terveys- ja pelastuspalveluista siirtyy hyvinvointialueille. Kuntoutuksen palveluntuottajana haluamme edistää monialaista toimivaa yhteistyötä,  käytännön asioiden sujuvoitumista, moniammatillisen yhteistyön lisääntymistä sosiaali-, terveys- ja kasvatustoimessa sekä edelleen toimivammiksi kehittyviä kuntoutujien ja asiakasperheiden palveluja.