Terapia Sateenkaari

24.02.2023

Puheterapeuttiharjoittelija

Aurora Salonen Turun yliopiston logopedian laitokselta viihtyy Sateenkaaressa kevään ajan suorittaen samalla opintojensa 4 kuukauden päättöharjoittelua. Puheterapeutiksi valmistuminen on pitkä ja monivaiheinen tie. Teoriapainotteisten opintojen jälkeen käytännön harjoittelu työkentällä on käytännönläheinen ja merkityksellinen, työelämään valmistava ja innostava vaihe.

Harjoittelussa toteutuu Sateenkaarelle läheinen seniori-juniori -ajattelu parhaimmillaan, sillä puheterapeuttiharjoittelija saa ohjausta kokeneilta kollegoilta paneutuessaan itsenäisellä työotteella lasten kuntoutukseen. Aurora saa seurata kaikkien talon terapeuttien monipuolista työskentelyä. Kiitos teille Sateenkaaren asiakkaat mahdollisuudesta antaa opiskelijoiden olla läsnä terapeuttien mukana terapiakäynneillä. Se on valtavan tärkeää opiskelijoille, saada kokemusta ja kokonaisnäkemystä erilaisista kuntoutustilanteista. Osallistumiseen pyydetään aina ennalta suostumus.

Opiskelijat tuovat työyhteisöön mukanaan usein uteliaan ja tutkivan mielen, joka virittää kaikkia työntekijöitä työn tarkasteluun eri näkökulmista. Turun AMK:n fysioterapeutti- sekä toimintaterapeuttiopiskelija ovat myös saaneet mahdollisuuden suorittaa oman kenttäjaksonsa Sateenkaaressa viime vuoden aikana. Lisäksi meillä on vieraillut demokäynneillä kaksi Åbo Akademin logopedian opiskelijoiden ryhmää. Kiitos oppilaitoksille ja yhteistyötahoille hyvästä opiskelijayhteistyöstä!