Terapia Sateenkaari

19.07.2019

Mielen ja kehon workshop Italian maaseudulla

Terapia-asema Sateenkaaren terapeuttien Italian matkan pääkohde toukokuussa 2019 oli pieni Civitella D´Aglianon kylä Rooman pohjoispuolella. Osallistuimme Mielentävä Liike -workshoppiin, joka järjestettiin suomalaisvoimin viehättävässä B&B Podere Porcinossa.

Majatalon keittiö piti meistä erittäin hyvää huolta. Saimme syödä italialaista kotiruokaa ja nauttia lähiseudun puutarhojen, maalaistalojen ja oliivi- ja viiniviljelmien antimia. Ruoka oli ihanaa. Loistavat jälkiruoat ja hauska seurue kruunasivat ateriat.

Neljän päivän kurssiohjelma oli tiivis. Workshop oli tarkoitettu psykofyysisestä työskentelystä kiinnostuneille hoito- ja terapiatyön ammattihenkilöille. Ammatillisen osaamisen syventyminen ja oman jaksamisemme on meille terapiatyössämme olennaisen tärkeää. Kurssin sisältö ja erinomainen ohjaus tuntuivat meistä näissä puitteissa upealta ja ainutlaatuiselta kokemukselta. Sitä se olikin, enempää ei olisi voinut toivoa. Virkistävä aamujooga herätti ja valmisti meitä päivään. Rauhoittavan iltajoogan kanssa palauduimme päivästä, pysäytimme mieliämme ja laskeuduimme iltaan. Oman kehon kuuntelun kautta löysimme yhteyttä mieliin ja aitoon läsnäoloon, kuuntelevaan vuorovaikutukseen. Kurssin aiheina olivat mentalisaatiokyky, nähdyksi ja kuulluksi tulemisen kokemukset, luova mieli, keho, liike -työskentely turvallisessa, arvostavassa ja kunnioittavassa ilmapiirissä.

Mahtavat kurssinvetäjämme Suzie Heijari, Minna Martin ja Tiina Granö.

Yhtenä iltana teimme kävelyretken kolmen kilometrin päässä olevalle viinitilalle. Tien varrella varoiteltiin villisioista ja näimmekin matkan varrella viisi villisikaa vilistämässä kauempana heinikossa.
 
Aikaa oli myös rauhoittumiselle, yksinololle ja ajattelulle.
 

Kiitollisena tallennamme muistoihimme päivät punaisten unikkopeltojen keskellä. Marimekon unikkoliinat eivät olisi paremmin voineet sopia tuliaisiksi. Kiitos Podero Porcinon Gianni, Lorenza ja Maria! Isot kiitokset Minnalle, Tiinalle ja Suzielle! Kiitokset meille Eija, Julia, Tuula, Lotta, Camilla, Tanja, Elina, Jessica, Minna, Ulla, Lina, Marketta ja Marjaana Sateenkaaressa siitä, että annoimme aikaa itsellemme ja toisillemme, kuuntelimme mieliämme ja kehojamme, olimme avoimia uudelle ja pidimme huolta itsestämme, jaksamisestamme ja toisistamme.