Terapi Regnbågen

08.03.2018

Vesipeuhua

Talven paukkupakkasten aikaan Kylpylä Caribian lämpimässä pyöreässä porealtaassa vesipeuhuiltiin. Terapiayhdistys Sateenkaari ry järjesti tapahtuman 12.2.2018 Sateenkaaren fysioterapiassa käyville vauvoille ja pienille lapsille äiteineen. Lapsia oli paikalla kolmetoista kahdessa eri ryhmässä. Fysioterapeutit Tanja, Eija ja Elina toimivat peuhuryhmien vetäjinä. Kivan yhdessäolon ja tapahtuman kylpylätunnelmissa mahdollisti yhdistyksen saama avustus.

Tarkoituksena oli tutustuttaa lapsia veteen ja arvioida allasterapian toimivuutta, sillä fysioterapiasta osa voi toteutua allasterapiana. Osa pienimmistä polskuttelijoista ei ollut koskaan ollut uima-altaassa. Alkunimileikin jälkeen vuorossa olikin rauhallista veteen tutustumista. Jokainen sai kokeilla uinnin apuvälineitä ja ihmetellä vesitaikapalloja. Liikkumista vedessä kokeiltiin myös yhdessä laulaen ja leikkien.

Jokainen pieni uimarinalku sai muistoksi oman kylpylelun. Uinnin jälkeen maistuivat hedelmät ja smoothiet. Palaute sai kovasti kiitosta osallistujilta. Tarkoitus onkin toteuttaa uusi vastaavanlainen tapahtuma myöhemmin uudelleen.